10.12.2018 - 14.12.2018

PONIEDZIAŁEK

ZUPA - jarzynowa (1,2,3), pieczywo mieszane (1)
DRUGIE DANIE- kopytka ziemniaczane (1,4), sos pieczarkowy (1,3)
NAPÓJ – napój marchwiowo jabłkowy

WTOREK

ZUPA  – kalafiorowa (1,2,3), pieczywo mieszane (1)
DRUGIE DANIE - pulpet w sosie pomidorowym (1,4),  kasza gryczana, ogórek kiszony
NAPÓJ - herbata owocowa


ŚRODA

ZUPA - zupa ogonowa z ryżem (1,2,3), pieczywo mieszane (1)
DRUGIE DANIE - filet z ryby panierowany(1,4), ziemniaki, surówka z kapusty białej i kukurydzy (3,4)
NAPÓJ - kompot, jabłko

CZWARTEK

ZUPA   krupnik z kaszą jeczmienną(1,2), pieczywo mieszane (1)
DRUGIE DANIE- ziemniaki , udko z kurczaka duszone, fasolka szparagowa
NAPÓJ - herbata z cytryną i miodem

PIĄTEK

ZUPA - ogórkowa( 1,2,3), pieczywo mieszane ( 1)
DRUGIE DANIE – makaron (1,4) z twarogiem(3), surówka z marchewką i porem
NAPÓJ - kompot wieloowocowy, jabłko

Produkty powodujące alergię lub reakcje nietolerancji:

1. zboża zawierające gluten, tj.pszenica, żyto, jęczmień, a także produkty pochodne;

2. seler i produkty pochodne;

3. mleko i produkty pochodne;

4. jaja i produkty pochodne;

5. ryby  i produkty pochodne;

6. gorczyca i produkty pochodne;

7. orzechy i produkty pochodne; 

Strona zbudowana z Kopage
← Zbuduj swoją teraz